Bueskydning
I denne uge kan alle prøve kræfter med at skyde med bue og pil. Når buearmen er træt, er der altid brug for hjælp til at bage fladbrød eller snitte træskeer.
Smedning
Der skal bruges kræfter, når der skal hamres på det rødglødende jern i smedjen. Men det er ikke den eneste måde at arbejde med metal på. Tin kan smeltes og kobbertråd kan snos. Her kan man udfolde sig kreativt, og prøve kræfter med at lave smykker af forskellig metal.
Fra Viking til Ridder
På vej til kongen, gæster De Brandenburgske riddere stormandsgården. Som tak for kost og logi, underholder de med daglige ridderturneringer, til stor moro for gårdens beboere.
Man kan i denne uge både lære sig den ædle fægtekunst, og tage hinanden i hænderne når dansen skal trædes. Derudover har de gode folk på Ulvsborg altid brug for hjælp i nogle af stedets andre værksteder.
Fra plante til tråd
Kan man virkelig lave tøj ud af brændenælder? og hvordan spinder man egentlig en tråd?
Mad I Middelalderen
Livet går sin gang på stormandsgården, men mad skal der til! Vær med, når der skal hentes grønt i urtegården, duftes til de dyre krydderier eller smages på maden.
Kristi himmelfart 2025
Livet går sin gang på stormandsgården, men mad skal der til! Vær med, når der skal hentes grønt i urtegården, duftes til de dyre krydderier eller smages på maden. Hver dag kan du også hjælpe til i snitteværkstedet eller når der skal bages fladbrød.
Middelaldermad på SMAG på Anneberg – Odsherred madfestival
Kom og vær med når Ulvsborg historisk værksted deltager i SMAG på Anneberg - Odsherred madfestival. Her kan alle være med til at eksperimentere med de lokale råvare og middelalderens opskrifter. Der skal smages og duftes, hakkes og blandes, når jerngryder og pander bliver sat over den åbne ild! Sammen skaber vi nye historiske madoplevelser.
Workshoppen er en del af 25i25 støttet af Odsherred Kommune
Middelaldermad på Folkemødet i Odsherred
Kom og vær med når Ulvsborg historisk værksted laver middelaldermad på Folkemødet i Odsherred. Unge som gamle kan deltage, når der skal udvælges urter til friskosten eller smages på de spændende retter fra middelalderens køkken.
Workshoppen er en del af 25i25