Skoletjeneste

Hej Skole

 

På Ulvsborg Historisk Værksted kan vi tilbyde spændende forløb der puster liv i danmarkshistorien og lader børn og voksne sanse fortiden gennem håndværk, arbejde, mad og leg fra den tidlige middelalder.

Vi ved godt at skolen har mange opgaver, og derfor vil også være fleksible i forhold til vores forløb. Vi kan både besøge skolen, eller klasser kan besøge Ulvsborg med eller uden overnatning. Her kan børnene iført rekonstruerede klædedragter opleve livet på en stormandsgård anno 1150.

Skoletjenesten på Ulvsborg tilbyder flere forskellige undervisningsforløb. Fra et besøg på nogle timer, med eller uden instruktør, til Lejrskole i Middelalderen.Alle undervisningsforløb for folkeskoleelever understøtter Fælles Mål i et eller flere fag, og flere kommer omkring punktet “Absalon” i folkeskolens Historiekanon.Besøg og undervisning for elever på ungdomsuddannelserne kan tilpasses jeres behov, og kan foregår med og uden instruktør.

Vi tilbyder bl.a :

 

Ulvsborg på tur

Vi pakker rygkurven og kommer på besøg på jeres skole og laver et forløb med fokus på at skabe undren omkring forskellige temaer fx slå ild, lave ost, plantefarve, lave sæbe, spinde uld mm.

2 formidlere

1-2 timer

1500 kr

 

Børnearbejde i middelalderen

En dag i middelalderen, hvor en eller flere klasser besøger stormandsgården med fokus på årstidens gøremål, eller særlige temaer fx religion, kamp, mad, håndværk mm

2 formidlere

3-4 timer

inkl et let måltid  

1500 kr (max 24 elever)

 

På tur med hyrden:

Se det store område, som borgherren på Ulvsborg råder over. Eleverne får en rundvisning på stedet og kan evt afslutte med medbragt mad.

1-2 timer

950 kr

 

Flerdagsforløb/lejrskole

På lejrskole i middelalderen, hvor eleverne sover på stormandsgården, laver mad over bål og hjælper til med de daglige gøremål fx fodre dyrene,hugge brænde, luge i urtehaven, bage brød mm

2 formidlere

1-3 døgn inkl 1 måltid midt på dagen

400 kr pr person pr for 1 døgn

700 kr pr person for 2 døgn

1000 kr pr person for 3 døgn

 (Minimum betaling for 20 elever)

 

Gudetur

Elever og lærere ledes selv rundt på området gennem en fortælling om de nordiske guder og opgaver der skal løses undervejs. Forløbet kan afsluttes med medbragt mad på området.

1-2 timer

500 kr

 

Runejagt:

Gå på opdagelse på egen hånd. Elever og lærer finder selv rundt i området på jagt efter runer, der skal tydes. Forløbet kan afsluttes med medbragt mad.

1-2 timer 

500 kr

 

Skriv til Skoletjenesten@Ulvsborg.dk med dine ønsker, så vender vi tilbage med et tilbud til jer.

Det er let og billigt at transportere hele skoleklasser, vi er tilknyttet:

Hvis du har brug for et forløb der ser lidt anderledes ud så kan vi sagtens rette forløbene lidt til.