Efterårsferie

Barn og voksen laver krigertræning

søndag 16. oktober 2022 - torsdag 20. oktober 2022

Stormandsgården Ulvsborg slår dørene op og byder indenfor til en oplevelse af hvordan man levede for næsten tusinde år siden.
Folkene på stormandsgården er i gang med at gøre klar til den kommende vinter. Fadeburet skal fyldes op så Stormanden, hans familie og alle folkene i hans husholdning ikke kommer til at sulte. Der er masser at tage sig til og som sædvanlig er de kun glade for at få en hånd med de daglige sysler. Der bages brød, laves agern- og ærtemel, ryges fisk og kød, kærnes smør, gemmes grøntsager og tørres urter til senere brug.
Som altid er der prøv-selv aktiviteter for store og små. Skyd med bue og pil, slå munk og se om du kan slå ridderens rekord i pælekast.
Se med når vi skyder middelalderens kastemaskine – Bliden af

Kommende aktiviteter

Hyrdens gedeost
Kristi himmelfart 2025

torsdag 29. maj 2025 - søndag 01. juni 2025

Ulvsborg Historisk Værksted

Livet går sin gang på stormandsgården, men mad skal der til! Vær med, når der skal hentes grønt i urtegården, duftes til de dyre krydderier eller smages på maden. Hver dag kan du også hjælpe til i snitteværkstedet eller når der skal bages fladbrød.

Hyrdens gedeost
Middelaldermad på Folkemødet i Odsherred

torsdag 05. juni 2025

Den Rytmiske Højskole i Vig

Kom og vær med når Ulvsborg historisk værksted laver middelaldermad på Folkemødet i Odsherred. Unge som gamle kan deltage, når der skal udvælges urter til friskosten eller smages på de spændende retter fra middelalderens køkken. Workshoppen er en del af 25i25

Hyrdens gedeost
Middelaldermad på SMAG på Anneberg – Odsherred madfestival

fredag 13. juni 2025 - søndag 15. juni 2025

Anneberg Kulturpark

Kom og vær med når Ulvsborg historisk værksted deltager i SMAG på Anneberg - Odsherred madfestival. Her kan alle være med til at eksperimentere med de lokale råvare og middelalderens opskrifter. Der skal smages og duftes, hakkes og blandes, når jerngryder og pander bliver sat over den åbne ild! Sammen skaber vi nye historiske madoplevelser. Workshoppen er en del af 25i25 støttet af Odsherred Kommune