Efterårsferie uge 42

Søndag d. 14. oktober-torsdag d. 18. oktober kl. 10.00-17.00.

Dagligliv i den tidlige middelalder

Beboerne på Ulvsborg har travlt med at få Stormandsgårdens nyeste bebyggelse, Håndværkshuset færdig. Smeden er kommet på besøg og er gået i gang med beslag til vinduer og porte. Snart kan huset indrettes og håndværkerfamilien flytte ind men inden skal de sidste vægge lige klines. En hjælpende ånd vil uden tvivl blive værdsat.

Det store Salshus trænger også til en kærlig hånd og som det er skik på den tid, skal der farve på for at understrege hvor imponerende huset er. Også her vil der helt sikkert sættes pris på hjælp.

Rundt omkring fortsætter de daglige gøremål. Der skal laves mad, bages brød, slagtes, ryges fisk og repereres bålsted. Og når indbyggerne en enkelt gang slapper lidt af nyder de at se på når de tilrejsende bueskytter øver til hest.

Imens der arbejdes rundt omkring på borgen fortsætter Hirdsmanden træningen af de kommende væbnere i kamp og på buebanen, så de er klar til kommende års togter. Han er altid på jagt efter nye talenter, især hvis de gider besøge ham i tårnet når han ind imellem.

Der sker en masse i løbet af efterårsferien. Du kan se programmet  her

Jarlen af Odsherred fortæller vilde historier – Søndag d. 2. december, kl. 14.00 (flyttet fra d. 1. december)
Jarlen fortæller vilde historier fra før Ulvsborgens beboere blev kristnet. Kom og hør om de gamle guder og hør lidt om de brydninger der var mellem dem der troede på de gamle og nye guder. Nyd imens varmen fra bålet og hils på Stormandsgårdens beboerne der så småt er ved at gøre klar til at holde jól.

Arrangementet er gratis og en del af Ulvsborgs juleåben.

 

LEGENDERNES VERDEN – Torsdag d. 18. oktober, kl. 18.00-19.00
– Historiefortælling for børn

Kunne du stå stille med et æble på hovedet, mens der blev skudt en pil imod dig? Historier om helte og skurke, og helt almindelige børn fra for 1000 år siden. Historiker og forfatter Anders Lundt Hansen gæster Ulvsborg Historisk Værksted og fortæller medrivende historier for børn ca. 6-12 år. Voksne er selvfølgelig også velkomne, yngre søskende ligeså i selskab med en voksen.

Fra klokken 16:00 Pris: 60,- pr. lytter medmindre der allerede er betalt for indgang tidligere på dagen.